donderdag 1 juli 2010

Willem Barendsz ontdekt de Amazing Amazone.

Op de meest onbekende en nooit eerder beschreven ontdekkingsreis van Willem Barendsz worden de tenten opgeslagen in subtropisch regenwoud aan de rand van de een na langste rivier ter wereld: De Amazone.
Nog 3 weken en dan is het zo ver …… Dan vertrekken de vermaarde scouts van ontdekkingsreiziger Willem Barendsz met hun zeilvloot naar de Amazone.
In het Amazonegebied bevinden zich buiten heel veel kikkersoorten nog steeds onontdekte dier- en plantensoorten, reusachtige Anaconda’s en heel veel ongerepte natuur. Dat willen we ook graag zo houden. Daarom is ons subkamp tijdens de ontdekkingsreis zo duurzaam mogelijk. Alle natuurlijke bronnen proberen we op een zo goed mogelijke manier te benutten. In ons subkamp woon je letterlijk midden in de natuur en dat moet zo schoon mogelijk blijven ! Daarom proberen we ons eigen Willem Barendsz kamp zo milieuvriendelijk mogelijk te maken. We zullen ontdekken dat de mensen in het Amazonegebied niet rijk zijn qua geld, maar wel rijk qua cultuur. Zestig procent van het Amazonegebied ligt in het land Brazilië, dat al in 1500 werd ontdekt door de Portugezen. Ze waren de scouts van Willem Barendsz dus voor !!! Sindsdien heeft dit land een rijke geschiedenis opgebouwd. De bewoners zijn temperamentvol en houden van feesten. Dit is het land van Carnaval, het voetbal, dansen en lekker eten…. We kleden ons kamp daarom aan met een heuse Amazone Jungle poort.

Het logo van het subkamp Amazone is een kikker. De mascotte van Scouting Willem Barendsz wordt de Isodactus Nigrovittatus. In vrij Nederlands: De af-kikker (zie foto).Namens de zomerkampstaf:

Tot in de Amazone, Vaya Con Dios !
Sigrid, Ton en Paul

Geen opmerkingen:

Een reactie posten